BTYD Logo

BTYD

9. BTYD - Konuşmacılar

Konuşmacılar

Ahmet Hasan KOLTUKSUZ

Ahmet Hasan KOLTUKSUZ

1961 yılında doğdu, Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde “Bilgisayar Güvenliği İlkeleri” adlı Yüksek Lisans tezini 1989 yılında tamamladı. 1995 yılında aynı kurumda “Simetrik Kriptosistemler İçin Türkiye Türkçesinin Kriptanalitik Ölçütleri” adlı Doktora tezini verdi. Aynı yıl Yardımcı Doçent oldu.

1996 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne katıldı. 1999 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doçent oldu; İYTE bünyesinde Bilgi Sistemleri Stratejisi ve Güvenliği Laboratuvarını kurdu ve yöneticiliğini yaptı.

Eylül 2009 tarihinde Yaşar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne katıldı. Beş sene süreyle aynı kurumda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak çalıştı.

Yaşar Üniversitesi bünyesinde 2012-2013 Öğretim yılından başlayarak, Lisansüstü düzeyde, Siber Güvenlik Bilim Dalını kurdu. 2014 yılında yine aynı kurumda Siber Olaylara Müdahale EkibiYAŞAR SOME’yi oluşturmuştur; halen de yürütücülüğünü yapmaktadır.

İlgi alanları; Kriptoloji, Sayılar Kuramı, Bilgi Kuramı, Hesaplama Kuramı, İşletim Sistemleri, Çok Çekirdekli Mimariler, Siberuzay Savunma ve Güvenlik, Siber İstihbarat, Açık Kaynak İstihbaratı Analizi ve Adli Bilişimdir.

 

Ahmet USTA

Ahmet Usta

1978 İstanbul doğumlu Ahmet Usta 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Lisans programından ve 2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi MBA programından mezun olmuştur.

Profesyonel iş hayatına 1999 yılında oyun dergilerinde, oyun teknolojileri üzerine yazılar yazarak başlayan Usta, 2002 yılından itibaren farklı kurumlarda Bilgi Teknolojileri yöneticisi olarak görev almış aynı zamanda farklı yayınlarda düzenli olarak yayınlanan makaleleri ile teknoloji yazarlığını birlikte sürdürmüştür.

Pek çok popüler dergilerde yazan Usta 2011 ila 2014 yılları arasında Bloomberg Business Türkiye dergisinde teknoloji editörlüğü yapmıştır. 2014 yılından itibaren farklı ölçeklerde dijital ve basılı medya kanallarının kurulması ve yönetilmesi projelerini teknik ve idari olarak gerçekleştirmiştir.

2017 yılında kendi şirketi Mercek Tech’i kurmuştur. Mercek Tech, dijital ağırlıklı olmak üzere, kurumsal medya kanalları kurulum danışmanlığı ve içerik üretilmesi alanlarında faaliyet göstermektedir.

Usta, The Startup Owner’s Manual ve Identity is the New Money isimli kitapları Türkçe’ye çevirmiştir. Blockchain teknolojisi ile alakalı ilk Türkçe kitap olan Blockchain 101’in eş yazarı olan Usta, Blockchain alanında Türkiye’de sunum ve eğitimler gerçekleştiren, danışmanlık veren sayılı uzmanlardan birisidir.

Usta evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Barış YALÇIN

Barış Yalçın

Barış Yalçın, çalışma hayatına 2005 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde başlamıştır. BT Denetim ekibinin kuruluş aşamasında aktif rol üstlenmiş ve uzun süre söz konusu ekibin yöneticisi olarak görev yapmıştır. Banka bünyesinde 10 yılı aşkın BT denetim ve kontrol tecrübesi bulunan Barış Yalçın, halen Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda bilgi teknolojileri denetiminden sorumlu yöneticilik ve BT yönetişim komitelerinde danışmanlık görevlerini yürütmeye devam etmektedir. Barış Yalçın, CISA, CISM, CGEIT, CRISC ve ITIL sertifikalarına sahiptir.

 

Batuhan TOSUN

Batuhan TOSUN

2009 senesinden beri Uluslararası Bilgi Sistemleri Güvenliği Derneği ISSA’nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Batuhan Tosun, UITSEC (Universal IT Security Consulting) firmasının kurucu ortaklarındandır. Firmasında bilgi güvenliği, bilişim güvenliği, güvenlik testleri, uyumluluk süreçleri, BT denetim, iş sürekliliği, veri sınıflandırma, ISO 27001 ve pci-dss projeleri üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Aynı zamanda Securist firmasının Ar-Ge Direktörlüğünü üstlenen ve Gerson Lehrman Group’un kıdemli baş danışmanlarından olan Batuhan Tosun, Amerika başta olmak üzere EMEA bölgesinde birçok şirket, banka, finans kuruluşu ve devlet kuruluşuna danışmanlık yapmış, denetimlerde bulunmuş ve projeler yürütmüştür. Bu zamana kadar çeşitli üniversitelerde dersler veren Batuhan Tosun, hali hazırda Kadir Has Üniversitesi'nde Bilgi ve Veri Güvenliği dersleri vermektedir.

 

Doç. Dr. Bilgin Metin

Doç Dr Bilgin Metin

Bilgin Metin ilk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik Haberleşme Müh. Bölümünden Lisans derecesi aldı. Daha sonra Armada Bilgisayar A.Ş.’de satış öncesi ve satış sonrası destek mühendisliği pozisyonlarında CISCO ürünleri için bilgisayar ağları ve ağ güvenliği projeleri tasarımı-kurulumu konularında çalıştı. Sırasıyla 2001 ve 2007 yılarında Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh. Böölümünden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Bu dönemde özel sektörde veri haberleşmesi, LAN, WAN ve ağ güvenliği sistemlerinin tasarımı, desteği ve kurulumu konularında danışman olarak hizmet etti. 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başladı. 2014 yılında doçent ünvanını aldı ve şu an aynı bölümde görevine devam etmektedir. Bilgi ve haberleşme sistemleri için elektronik devre tasarımı, bilgi güvenliği ve bigi teknolojileri yönetişimi konularında çalışmaktadır. Uluslararası konferans ve dergilerde 75’den fazla yayını çıkmıştır. Ayrıca şu ana kadar Bir çok ulusal ve uluslar arası konferansın düzenleme kurulunda yer almıştır. 2014 yılında YBS 2014 (Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı), 2012-2015 arası ELECO (Elektrik Elektronik Mühendisliği Konferanası) ve 2016 yılında ECIS 2016 (European Conference of Information Systems) örnek olarak verilebilir.

 

Burcu BURALI

Burcu Buralı

Yükseköğrenimini, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Uluslararası Ticaret Bölümünde çift anadal programı ile 2011 yılında tamamlamıştır.

Üniversite öğreniminin ardından kısa bir süre Citibank’ta ana bankacılık uygulaması analisti olarak çalışıp, 2012 yılında 4 yıl boyunca görev alacağı Oracle Türkiye bünyesine katılmıştır. Oracle‘da orta katman ürünleri danışmanı olarak görev almıştır ve bu süreçte identity and access management, identity analytics and governance ve service oriented architecture alanlarında implementasyon ve süreç danışmanlığı projeleri gerçekleştirmiştir.

2016 yılının Şubat ayında Deloitte bünyesinde başladığı Risk Danışmanlığı görevine halen devam etmektedir. Konuşmacı, Bilgi güvenliği olgunluk analizi, rol tabanlı erişim methodolojileri ve kimlik ve erişim yönetimi konusunda danışmanlık vermekte ve bu alanda birçok projede çeşitli rollerde görev almaktadır.

 

Cavit YANTAÇ

Cavit YANTAŞ

Cavit Yantaç, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır ve yapay zeka, makina öğrenimi, bulut bilişim, büyük veri gibi alanlarda yenilikçi projeler geliştiren bir ekibi yönetmektedir. Bu rolünden önce Microsoft Türkiye’de Yazılım Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığı yapan Cavit Yantaç uygulama geliştiriciler, öğrenciler, eğitim kurumları ve girişimciler ile çalışarak, eğitim teknolojileri, bulut bilişim, nesnelerin interneti, büyük veri, yapay zeka ve makina öğrenimi gibi konularda Microsoft teknolojilerini kullanmalarını desteklemiştir. DigitalAge dergisi tarafından 2016 Eylül’de Türkiye’nin En Etkili 100 teknoloji liderinden biri olarak seçilen Cavit Yantaç, 12 yıldan beri Microsoft Türkiye bünyesinde çalışmaktadır. Cavit Yantaç, Microsoft’a katılmadan önce Nexum Boğaziçi firmasında danışmanlık ve yöneticilik yapmıştır; kendisi University of Georgia’dan MBA ve Boğaziçi Üniversitesi’den İşletme Bölümleri mezunudur.

 

Cem Çağrı DÖNMEZ

Cem Çağrı Dönmez

Cem Çağrı Dönmez, 1983 İstanbul doğumludur. Lisans eğitimini, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Fizik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans ve Doktora derecesini Cambridge Anglia Ruskin Üniversitesinde; sırasıyla Stock Market Strategies and Econophysics alanlarında tamamlamıştır. Cem Çağrı Dönmez, Kantitatif ve optimizasyon yaklaşımı alanında önde gelen uzmanlardandır. Finansal enstrümanlar üzerine Ekonofiziksel yöntemlerle hızlı sonuçlar alınabileceğini keşfederek yeni araştırma alanlarının açılmasına katkıda bulunmuş ve çeşitli yöntem ve disiplinleri kullanan akademisyenlere liderlik etmiştir. Çalışmalarını katıldığı konferanslar, seminerler, workshop ve özel sektörde derinlemesine paylaşmıştır. Halen Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Uzmanlık alanları; hisse senedi piyasası mekanizmaları, ekonofizik ve hisse senedi piyasaları yaklaşımı, finansal istatistiksel yaklaşımlar, sayısal ve finansal piyasa analizi, strateji, optimizasyon ve simülasyon teknikleridir.

 

Cemil Şinasi TÜRÜN

Cemil Şinasi TÜRÜN

CEMİL ŞİNASİ TÜRÜN: Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi MFA dereceleri, ve 20 yıla yakın dijital para deneyimi vardır. Ülkemizin ilk online oyunları ve dijital para sistemlerinin üretilmesinde öncü oldu. 2014 yazından bu yana ise sadece blockchain üzerine çalışıyor, kurucu ortağı olduğu Defterhane isimli yeni bir start-up’ın genel müdürü.

 

Doğu ÖZDEN

Doğu Özden

1997 yılında İzmir Bornova Anadolu Lisesi, 2001 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra iş yaşamına Koç Holding Denetim ve Mali Grup Başkanlığı’nda başladı. 2010 yılına kadar Koç Grubu’nun Otomotiv ve Finans Grubu’na dahil şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı denetim ve kontrolüne yönelik görevler üstlenerek Denetim Grup Yöneticiliği pozisyonuna atandı. 2006 yılında ise Koç Üniversite’si MBA programını tamamladı. 2010 yılında TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’ne Muhasebe Müdürü olarak atanan Özden, halihazırda aynı şirkette Finansal Planlama ve Kontrol Müdürü görevini devam ettirmektedir. Bununla birlikte, Kurumsal Risk Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlıgı görevinde olan Özden, TEİD Denetim Kurulu Üyeliğini ve ODD Mali İşler Komite Başkanlığını yürütmektedir. Certified Financial Services Auditor (CFSA), Certified Internal Auditor (CIA), Sermaye Piyasası İleri Düzey ve Türev Estrüman Lisanslarına sahiptir ve London School of Economics Strateji Programını tamamlamıştır.

Ehtiram İSMAYİLOV

Ehtiram İsmayilov

Ehtiram Ismayilov, Boğaziçi Üniversitesi’nden çift anadal programı ile 2006 yılında şeref öğrencisi olarak mezun olmuştur. Üniversite mezuniyetinin ardından, çalışma hayatına KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi bölümünde BT denetçisi olarak başlamış ve 2006 yılından beri Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi bölümünde birçok denetim ve danışmanlık projelerini yönetmiştir. Süreç/BT denetim ve danışmanlığı, risk yönetimi, kurumsal yönetişim, bilgi güvenliği ve proje yönetimi konularında deneyime sahip olan Ehtiram Ismayilov başta bankacılık ve finansal hizmetler sektörü olmak üzere otomotiv, havacılık ve üretim ve hizmet sektörlerinde yer alan önemli müşterilere hizmet vermektedir. Aynı zamanda BT yönetişimi, COBIT, ISO ve Sarbanes-Oxley (SoX) denetimleri, hizmet kuruluşları denetimi, süreç iyileştirme, mevcut durum analizleri ve yol haritası belirlenmesi, veri analitiği, sistem değişikliği güvence hizmetleri, banka / elektronik para ve ödeme şirketleri kuruluşu ve lisans başvuru süreçleri ile Risk Merkezi üyelerinin denetimleri konusunda tecrübe sahibidir. ISACA Istanbul Chapter Yönetim Kurulu üyesi olan Ehtiram Ismayilov, CISA, CISM, ISO27001 Lead Auditor sertifikalarına sahiptir.

 

Emre Evren

Emre Evren

Emre Evren, 1983 senesinde Uşak’ta doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Uşak’ta tamamladıktan sonra, lise eğitimi için İzmir’e gitmiştir. Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2009 senesinde mezun olmuştur. ODTÜ Enformatik Enstitüsü Yazılım Yönetimi bölümünde yüksek lisans eğitimi devam etmektedir.

Emre Evren; EMFA Yazılım Danışmanlık firmasının kuruluş aşamasından itibaren görev almış ve halen firmanın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Deneyimli bir Bilgisayar Mühendisi olmasının yanı sıra, yazılım süreçleri ve projeleri ile ilgili önemli yetkinliklere de sahiptir. Bu yetkinliklerin başında PMI onaylı bir PMP olmasının yanı sıra, IRCA onaylı ISO 27001:2013 ve ISO 9001:2008 Başdenetçisi unvanlarını da taşımaktadır. Ülkemizde ISO/IEC 15504 SPICE ve CMMI sertifikalandırma sürecinde belge almaya hak kazanmış firmaların %90’ının danışmanlık sürecini üstlenmiş ve başarıya ulaştırmış olan EMFA Yazılım Danışmanlık firmasının kurucularından olan Emre EVREN, başarısını mühendislik dokümantasyonu ve kalite hükümleri özellikle de ISO 9001, ISO 27001, ISO 12207, ISO/IEC 15504, ISO/IEC 15408 ve CMMI konularında üstün deneyimine ve kişisel gelişimine verdiği öneme borçludur. Emre EVREN, EMFA ile bir yeniliği sektöre kazandırmış, yazılım geliştiren bir firmanın rekabet içerisinde olabileceği diğer yazılım firmalarına dahi uluslararası standartlarda yazılım geliştirebilmeleri için kalite süreçlerine yönelik danışmanlık hizmeti verebileceğini göstermiştir.

 

Erdal ÖZCAN

Erdal ÖZCAN

İŞ DENEYİMİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Istanbul

Bankalarda gerçekleştirilen denetim faaliyetlerini gözetmek, banka bilgi sistemleri yönetişimi kapsamında uyulması beklenen mevzuatı hazırlamak, bankalarla resmi yazışmaları yürütmek/gözden geçirmek, bankalarla ilgili talimat ve uygulama önerilerini Kurula sunmak,

Banka ve bağımsız denetçi kuruluşta, iç kontrol/ teftiş süreçlerini, risk yönetimi, bilgi sistemleri yönetişimi ve mevzuata uyum faaliyetlerini de kapsayan denetim çalışmalarında görev almak,

Bankaların ve Banka dışı mali kuruluşların bilgi sistemleri yönetişiminde uymaları zorunlu olan minimum standardı belirleyen "Bankalarda Bilgi Sistemleri Yönetiminde Esas Alınacak İlkelere İlişkin Tebliğ" hükümlerine uyumunu değerlendirmek,

BDDK sorumluluğundaki finansal kurumlarda uzaktan denetim ve yerinde denetim faaliyetlerinde bulunmak,

Bankalar, Katılım Bankaları ve banka dışı finansal kurumların konsolide ve solo bazda risk yapısını, iç kontrol, risk yönetimi ve iç denetim sistemlerini değerlendirmek,

EĞİTİM

Sussex Üniversitesi, Matematik ve Fizik Enstitüsü (Kurumsal ve Finansal Risk Yönetimi Yüksek Lisans Programı, (Mezuniyet:Yüksek Başarı Derecesi ile))

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Ekonomi Bölümü

LİSANS VE SERTİFİKALAR

Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kurumları Birliği tarafından verilen Türev İşlemler Lisansı.

Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) Sertifikası, ODTÜ.

Fintech: Gelecekte Ticaret Sertifikası, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT).

 

Ercüment ARI

Ercüment ARI

Ercüment ARI; Sektörde birçok organizasyonda ve AB Projesinde bilgi sistemleri ve güvenliği alanlarında; direktörlük, müdürlük, sistem yöneticisi, süpervizör, takım lideri, danışman, denetçi, proje yöneticisi ve yönetici olarak 20 yıllık tecrübesi bulunmaktadır. Başlıca CIPM, CGEIT, CRISC, CRMA, CISM, CISA, CGEIT, CEH, ISO 22301 LA, ISO27001LA, ISO20000 LA, COBIT F, ITIL F, Microsoft sertifikalarına sahiptir. Ercüment ARI; Erciyes Üniversitesinde Elektronik Mühendisliğinde lisansını, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğinde 1.Yüksek Lisansını, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Finans alanında 2.Yüksek Lisansını tamamlamış olup, Marmara Üniversitesi'nde Bilişim Doktora programında tez aşamasındadır. Halen Boğaziçi Üniversitesinde kişisel verileri koruma ve düzenlemeleri ile ilgili yarı zamanlı öğretim görevlisi, çeşitli şirketlerde danışman ve uluslararası bir şirkette Data Protection Officer ve Bilgi Güvenliği Direktörü olarak görev yapmaktadır.

 

Feyyaz Burak BAYSAL

Feyyaz Burak BAYSAL

Feyyaz Burak Baysal, EY Türkiye bünyesinde Risk Hizmetleri Bölümünde Risk Güvence Hizmetleri Lideri olarak görev yapmaktadır.

Çalışma hayatına bir yazılım şirketinde yazılım geliştirici olarak başlamış ve burada şirketlerin süreç ihtiyaçlarının yazılım modellemesi ve tasarımı konusunda tecrübe kazanmıştır. Burada geçirdiği bir sene sonunda kariyerine farklı bir alanda devam etmeye karar vermiş ve 2004 yılında EY Türkiye bünyesinde Teknoloji, Güvenlik ve Risk Hizmetleri bölümüne katılmıştır. Yönetişim, risk ve kontrol ortamının oluşturulması ve denetlenmesi gibi birçok konuda 7 yıl çalıştıktan sonra, EY Türkiye kariyerine, bir lojistik şirketinde Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev aldığı, 2 yıllık bir ara vermiştir. 2013 yılından itibaren tekrar EY Türkiye bünyesine geri dönmüş ve yeniden yapılandırılan Danışmanlık Hizmetleri organizasyonu altında Risk Hizmetleri bölümünde görev almıştır.

Özellikle değişen ve güncellenen mevzuatlara uyum konusunda özel sektör ve kamu kurumlarına danışmanlık hizmetleri sağlamakta, BDDK mevzuatına uygun gerçekleştirilen “Bilgi Sistemleri ve Bankacılık Süreçleri” denetimlerinin EY Türkiye bünyesinde koordinasyonunu üstlenmektedir. Kariyerinde yaklaşık 22 bankaya sağlanan denetim ve danışmanlık hizmetlerinde görev almış ve özellikle son 2 yılda aralarında Türkiye’nin en büyük bankalarının da bulunduğu 8 bankanın denetiminde Bilgi Sistemleri Başdenetçisi ünvanı ile denetim raporlarının altına imza atmıştır.

İkisi de İstanbul Teknik Üniversitesinden olmak üzere; İşletme alanında Yüksek Lisans ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği alanında Lisans derecelerine sahiptir. Bunların yanında çalışma alanıyla alakalı olarak CISA, ISO 27001 ISMS Lead Auditor / Lead Implementer, CEH, ITIL ve TOGAF sertifikalarına sahiptir.

 

Fırat AKÇORAY

Fırat AKÇORAY

1983 Ankara doğumludur. Sırasıyla Eskişehir Fen Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuştur. 8 yıl Akbank Bilgi Teknolojilerin’de çeşitli departmanlarda görev yaptıktan sonra 2016 yılı itibari ile ING Bank Orange Lab Dijital Inovasyon Atölyesi ekibinin liderliği görevini sürdürmektedir. Orange Lab’de Ar&Ge faaliyetleri, kurum içi girişimciliğin yaygınlaştırılması ve ING Bank’ın start-up ekosistemine açılan yüzü olma çalışmalarda görev almaktadır. Evli ve 1 kız çocuk babasıdır. Eskişehirspor kongre üyesidir.

 

Funda ÇETİNTAŞ

1984 Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu ve BDDK nezdinde Sorumlu Bilgi Teknolojileri ve İş süreçleri baş denetçisi olan Funda Çetintaş, Uluslar arası Bilgi Sistemleri Denetçisi (CISA), Uluslararası Bilgi Güvenliği Yöneticisi (CISM) , Risk ve Bilgi Sistemleri Kontrolü (CRISC), ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçi (training) sertifikaları sahibidir.

Funda Çetintaş, 1984- 2002 arasında Koç- Unisys ve Akbank’ın da aralarında bulunduğu kurumlarda yazılım geliştirme ve proje yönetimi alanında çalıştı. 2002-2006 arasında özel sektörde ilgi işlem ve proje müdürlükleri görevlerinde bulundu.

2006-2013 yılları arasında KPMG bünyesinde çeşitli sektörlerde COBIT, SOX / J-SOX, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi-ISO27001, Bilgi Sistemleri Yönetişimi, Bilgi Sistemleri Genel Kontrol alanları BT iç denetimi / bağımsız BT denetimi, İş ve BT süreklilik Planlaması, Proje Yönetimi, IT Risk Yönetimi, süreç yönetimi konularında denetim ve danışmanlık hizmetleri vermiştir.Bankacılık, Sigortacılık, Üretim, Maden, Kimya, Hizmet, Telecom ve Perakende sektörlerinde Bilgi Teknolojileri (BT) ve iş süreçleri üzerinde; BT güvenliği, iş ve BT süreklilik planlaması, BT proje yönetimi, yazılım geliştirme, risk yönetimi, BT yönetişim alanlarında 32 yıllık deneyim ve birikimi olan Funda Çetintaş şu anda Encore Bilişim Sistemleri Ltd Şirketinde Profesyonel Servisler direktörü görevinin yanısıra NCR yeni nesil ÖKC’ lerin mevzuata uygun hazırlanması, TSE tarafından yayınlanmış olan Koruma Profili’ne uygun ürün geliştirerek Common Criteria sertifikası alınması süreçlerinden de sorumlu yöneticidir.

 

Gökhan POLAT

Gökhan POLAT

2001 yılında Kara Harp Okulu’ndan Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora eğitimine devam etmektedir. 2014 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Bilgi Teknolojileri Sertifika Programını bitirdi. 2012 yılında Maliye Bakanlığı tarafından açılan sınav ve eğitimleri başarı ile bitirerek Kamu İç Denetçisi sertifikası aldı. 2012 - 2015 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda iç denetçi olarak görev yaptı. 2015 yılından bu yana Bakırköy Belediyesi İç Denetim Birimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans programında BT Denetimi eğitimi vermektedir. CIA, CISA, CRISC, CRMA, CGAP ve CCSA sertifikalarına sahiptir.

Gürhan ÇAM

Gürhan ÇAM

İşletme mühendisliği lisansını tamamladıktan sonra Gürhan profesyonel hayatına Fortisbank’ın Kurumsal Bankacılık kolunda M.T. unvanı ile başlangıç yaptı. Bankacılık tarafında 3 yılını dolduran Gürhan bu sürenin ardından kariyerinin rotasını I.T. sektörüne yöneltti ve kısa bir süre içerisinde Core Banking IT Projeleri ve buna bağlı olan Perakande Bankacılık bölümünün yöneticisi oldu. 8 yıl boyunca tecrübe ettiği IT kariyeri süresince birçok başarılı yerel ve uluslararası projenin içinde bulundu. Mart 2012’de ise Gürhan, DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu’nun kurucu üyelerinden biri olarak İnovatif Özel Projeler Bölümü’nün Bölüm Müdürü olarak göreve başladı. 2012’den bu yana geçen 4 yıllık sürede Gürhan, bankacılığa yaptığı dönüşün ardından yeni nesil ürün ve hizmetleri hayata geçirmek adına liderlik rolünü üstlendi. DenizBank’a birçok ödül kazandırmış fastPay, Twitter Kredisi, MobilDeniz, Direkt Bankacılık Platformu (DijitalDeniz) gibi ürünlerin mimarlarından biri oldu. Verimli sonuçlar almak adına sarf ettiği eforlar sonucunda DenizBank’ın 3 yıl art arda “Dünyanın En İnovatif Bankası” ve “Küresel Çapta İnovasyona Önderlik Eden Kurum” olarak seçilmesine yol açtı. “ Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi” lisansüstü eğitiminden aldığı kazanımların ardından bugün Dijital Kuşak Bankacılığı’nın kümeleri olan İnovasyon Komitesi, Dijital Ödeme Sistemleri, Dijital Saha Satış ve Evinde Bankacılık bölümlerinin bağlı olduğu grubun yöneticiliğini Grup Müdürü unvanı ile yürütmekte. Aynı zamanda tüm kurumun inovasyon sürecini koordine eden ve raporlamasını direkt olarak Üst Kurul’a yapan DenizBank İnovasyon Komitesi’nin Başkan’ı olarak görev almakta.

İhsan ÇULHACI

İhsan ÇULHACI

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan İhsan ÇULHACI, 2003 yılından itibaren T.C. Sayıştay Başkanlığı’nda denetçi olarak çalışmaktadır. 2007-2015 yılları arasında Bilgisayar Destekli Denetim Teknikleri Ekibinde görev almıştır. 2015 yılından itibaren Bilişim Sistemleri Denetimi Grubunda görev yapmaktadır.

İlkem ÖZAR

İlkem Özar

May Siber Teknoloji Genel Müdürlüğü görevini üstlenen İlkem Özar, sektörde 20 yılı aşkın ulusal ve bölgesel deneyime sahip bir isim. Özar, bankacılık ile başladığı kariyerine, Unilever’de pazarlama ile devam etti. 1998 yılında bilişim teknolojileri (BT) sektörüne transfer olarak, Microsoft bünyesinde yaklaşık 13 yıl Türkiye’de ve Ortadoğu’da çeşitli yöneticilik kademelerinde görev aldı. 2010 yılında CA Technologies Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atanan Özar, son 5 yıldır McAfee Türkiye ve Azerbaycan Bölge Direktörü olarak görev yapıyordu. Özar, Şubat 2018 itibarıyla May Siber Teknoloji Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

Jameel NABBO

Jameel NABBO

Lisans eğitimini Şam Üniversitesi’nde yapan Jameel Nabbo, Greenwich Üniversitesi’nde Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. Uzun bir süredir penetrasyon testi projelerinde derinleştirdiği sızma testi uzmanlığının yanı sıra yazılım süreçlerine olan hakimiyeti ile de kaynak kod analizi konularındaki yetkinliğini üst seviyeye taşımıştır.

Sertifikasyon

Certified Ethical Hacking (CEH) v9
Computer Hacking Forensic Investigator
Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
Candidate

Murat LOSTAR

Murat LOSTAR

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri mühendisliği mezunu olan Murat Lostar, kariyerine 1986 yılında Mikro Yazılımevi'nde sistem analisti ve programcı olarak başladı.  1988 yılında OMAsoft Yazılım & Danışmanlık’ta yönetici ortağı; 1993-1997 yılları arasında Komdata/Komdatasoft’ta eğitmen, danışman ve proje müdürü olarak çalışmıştır. Bilgi Güvenliği, BT Yönetişim ve İş Sürekliliği alanlarında uzmanlaşarak sektörde önemli bir açığı doldurarak 1998' de Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş.'yi kurmuştur. Murat Lostar; Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nde bilgi güvenliği, adli bilişim, ağ güvenliği vb... konularda dersler vermiştir Ayrıca, ISACA Istanbul Chapter ve Cloud Security Alliance-Türkiye Chapter Kurucu Başkanıdır.

Önder Hasan BADEM

Önder Hasan Badem

Yükseköğrenimini, Anadolu Üniversitesi – Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Üniversite öğreniminin ardından kısa bir süre telekomünikasyon alanında çalıştıktan sonra, 5 yıl boyunca çeşitli pozisyonlarda çalışacağı İş Bankası Bilgi Teknolojileri Departmanında göreve başladı. Bankadaki görevlerinde sırasıyla; Sistem Uzmanı, Hizmet Yönetimi Uzmanı ve Bilgi Teknolojileri Denetçisi olarak çalıştı. Bu görevlerde; Müşteri Odaklı Dönüşüm, BT Hizmet Yönetimi, BT Kontrol Ortamının Oluşturulması başta olmak üzere çeşitli program ve projelerde yer aldı.

Bankadaki görevlerinin ardından, 3 yıl boyunca çeşitli organizasyonlarda eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde bulundu. Takip eden 3 yıl, kurucusu olduğu Arcraft Teknoloji A.Ş. faaliyetlerinde yönetici görevine devam etti. 2017 yılının Haziran ayında Deloitte bünyesinde başladığı görevine halen devam etmektedir.

Konuşmacı, çalışma hayatı boyunca, 32 geniş kapsamlı BT Hizmet Yönetimi ve BT Yönetişimi Projesine Baş Mimar ya da Proje Yöneticisi olarak imza atmıştır. Toplamda 27 farklı ülkeden katılımcılara 160’dan fazla eğitimde 2800’e yakın kişiye BT Hizmet Yönetimi, BT Yönetişimi ya da BT Denetimi eğitimi vermiştir. ITIL Expert, CISA, Scrum Master ve çeşitli ServiceNow sertifikalarına sahip olan Önder, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

 

Servet GÖZEL

Servet Gözel

Servet Gözel, çalışma hayatına KPMG Türkiye Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi bölümünde BT denetçisi olarak başlamış ve 2005 yılından beri Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi bölümünde birçok denetim ve danışmanlık projelerini yönetmiştir. Finansal hizmetler, telekom ve üretim/hizmet sektörlerindeki birçok kuruluşa hizmetlerin sunulmasında görev almıştır. 2005 ile 2008 yılları arasında KPMG Türkiye ofisinde çalıştıktan sonra, 2008-2011 yılları arasında Hollanda merkezli bir uluslararası bir finans grubu olan Credit Europe Bank’ta BT Yönetişim Koordinatörü olarak görev almıştır. 2011 yılında tekrar KPMG Hollanda ofisine katıldıktan sonra, 2012 yılında KPMG Türkiye ofisinde çalışmalarına devam etmiştir. Kariyeri boyunca BT ve süreç denetimleri ve danışmanlığı, SOX danışmanlığı ve denetimi, COBIT, yazılım lisans denetimleri, veri analitiği, hizmet kuruluşları denetim ve danışmanlığı, süreç iyileştirme, ödeme kuruluşları, risk merkezi üye denetimleri ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla ilgili çalışmalarda bulunmuştur. ISACA Istanbul Chapter üyesi olan Servet Gözel, CISA ve ISO27001 Lead Auditor sertifikalarına sahiptir.

 

Sinem Özbey KÖSELİÖREN

Sinem Özbey KÖSELİÖREN

Sinem Özbey KÖSELİÖREN, 26/01/1989 doğumlu aslen Trabzon’ludur. Lise öğrenim hayatını Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Köseliören, Lisans hayatını çift anadal yaparak; İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk ve Uluslararası İlişkiler ’inden mezun olmuştur. 2008 yılında ‘As Hukuk’ olarak Hukuk adına hizmet vermek için ilk adımlarını atmış olup, 2013 yılı itibari ile şirketleşerek 1136 sayılı Avukatlık kanununun 44. Md. yer alan düzenleme kapsamında tüzel kişiliğe sahip ‘Özbey Avukatlık Ortaklığını’ kurmuş ve faaliyetlerine tüm müvekkillerine konu fark etmeksizin hizmet vermektedir. 5 Farklı lisan bilen Köseliören ana dili Türkçe olmakla birlikte; İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca, Arapça bilmektedir.

 

Tansel KAYA

Tansel Kaya

Tansel Kaya, Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği ve Northeastern Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi mezunudur. Uzmanlığı dağıtık ağlar, şifreleme ve kablosuz ağ güvenliği alanlarıdır. İlk 4G sistemlerini geliştiren ve Qualcomm tarafından 800 milyon dolara satın alınan Flarion ekibinde yer almış; Airties, Intel ve Qualcomm gibi bilişim şirketlerinde yönetici olarak çalışmıştır. 2013 yılından beri aktif olarak kriptoparalar ve blokzinciri projeleri geliştiren Mindstone ekibini yönetmektedir. Şirket, Cryptonote temelli Monero başta olmak üzere mahremiyet odaklı kriptopara birimleri ve dağıtık borsalar üzerine çalışmaktadır. Avrupa ve Amerika'dan uluslararası yatırımcılar için, kriptopara tasarımı sürecinden başlayarak, cüzdan ve dağıtık sunucuları içeren çekirdek yazılım hazırlamakta, mobil ve masaüstü cüzdanları ve madencilik havuzları gibi ek yazılımları geliştirmektir.

Ümit Yalçın ŞEN

Ümit Yalçın ŞEN, EY, Direktör

Ümit Yalçın Şen, EY Türkiye Risk Hizmetleri Bölümünde Siber Güvenlik hizmetlerinden sorumlu Yardımcı Ortak olarak görev yapmaktadır.

Çalışma hayatına makina mühendisi olarak üretim sektöründe başlamış ve bu sektörde üretim planlama konusunda görev yapmıştır. Bir süre sonra bilgi teknolojileri (BT) alanında danışmanlık faaliyetleri yürüten bir firmada bilgi güvenliği danışmanı olarak görev almış ve yaklaşık iki yıl bu görevi sürdürdükten sonra 2005 yılında EY Türkiye Ofisi bünyesine katılmıştır. Bilgi güvenliği, bilgi sistemleri kontrolleri ve bilgi teknolojileri denetimi alanında 14 yıldan fazla profesyonel tecrübeye sahiptir.

EY Türkiye bünyesinde özel sektör ve kamu kurumlarında siber güvenlik dönüşüm programları, Türkiye ve Avrupa’daki veri koruma mevzuatı (KVKK, GDPR) uyarınca uyum çalışmaları, ISO 27001, NIST, ISF, PCI-DSS, COBIT vb. standart ve çerçevelere hazırlık projeleri ve sızma testleri gibi alanlarda yürütülen çalışmalarda proje lideri olarak görev yapmaktadır. Buna ilave olarak BDDK, SPK ve GİB mevzuatları uyarınca Sorumlu Bilgi Sistemleri Başdenetçisi olarak bilgi sistemleri denetimi çalışmalarında bulunmaktadır.

İkisi de İstanbul Teknik Üniversitesinden olmak üzere; Enformasyon Sistemleri Tasarımı ve Yönetimi alanında Yüksek Lisans ve Makina Mühendisliği alanında Lisans derecelerine sahiptir. Bunların yanında çalışma alanıyla alakalı olarak CISSP, CISA, ISO 27001 ISMS Lead Auditor & Lead Implementer, CEH, ITIL, TOGAF, PMP, MCSE, MCSA ve CRMA sertifikalarına sahiptir.

 

Ünal KOCABAŞ

Ünal KOCABAŞ

“Ünal Kocabaş, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde 2007 ve 2009 yıllarında tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına Darmstadt Teknik Üniversitesinde Donanım üzerine Kriptografi ve Güvenlik alanında 2013 yılına kadar devam etmiştir. 2009 – 2010 yıllarında Katholieke Universiteit Leuven, 2010 – 2013 yıllarında Technische Universitaet Darmstadt’da Araştırmacı olarak donanımsal / yazılımsal güvenli kod geliştirme ve analizi, 2013 – 2016 yıllarında Tübitak’da Kıdemli Araştırmacı olarak güvenlik mimarisi üzerine çalışmıştır. 2016 – 2017 yıllarında Hepsiburada Bilgi Güvenliği Takım Yöneticisi olarak, 2017 yılından günümüze kadar ise Enerjisa’da Bilgi Güvenliği, Risk ve Uyum Süreç Yöneticisi olarak altyapı, uygulama ve sistem güvenliği konularına liderlik yapmaktadır. BTYD konferansı kapsamında Endüstriyel Kontrol Sistemleri siber güvenliği konusunda sunum yapacaktır.

 
stradejik ortaklar
BTYD Tanıtım Videosu